Главна / Вести / Косово и Метохија / Изложба фотографија “Ми памтимо”, приказ страдања српског народа на КиМ

Изложба фотографија “Ми памтимо”, приказ страдања српског народа на КиМ

Отварању изложбе „Ми памтимо“ где су изложене фотографије које аутентично сведоче о рушењу, паљењу, уништавању православних цркава и манастира присуствовали су заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.

„Симболично, ових 17 фотографија пуно говоре. То треба видети и поново проживети кроз ове слике… Да се никада не понови. Сигуран сам да сада имамо и искуства и знања и снаге,  да смо јединствени и довољно јаки да, оно где смо остали и оно обновљено  и неуништено од светиња иако неки желе да доврше, сачувамо и не дозволимо да буде уништено“, рекао је Козарев.

Александар Спирић истакао је да су ова дела приказ страдања српског народа и зато имају додатну тежину и вредност.

„Нажалост, велики број манастира и цркава је оскрнављен али наша чврста опредељеност за трајање и живот на простору Косова и Метохије разлог је да обнављамо и градимо и порушене а засигурно и нове храмове и цркве“, рекао је Спирић и додао да је српски народ на КиМ трајно везан са својом државом Србијом.

Посетиоци ће изложбу моћи да погледају током наредне две недеље. Аутор изложбе је Ивана Милутиновић а покровитељ Привремени орган општине Косовска Митровица.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …