Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Изградња зграда у Д. Гуштерици по плану

Поповић: Изградња зграда у Д. Гуштерици по плану

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је радове на изградњи три стамбена објекта у Доњој Гуштерици, који се граде за социјално угрожене и младе брачне парове.

У три стамбена објекта укупне површине 780 квадрата, средствима Општине Грачанице, биће изграђено 12 станова.

Према речима председника Поповића, локална самоуправа и у 2019. години наставља са великим инвестицијама, које за циљ имају побољшање живота грађана.

„Општина Грачаница константно води рачуна о социјално угроженим породицама и свима којима је потребна помоћ. У питању је пројекат који смо запчели прошле године, изградња 12 станова у Доњој Гуштерици. Овде смо да видимо како напредују радови и извођач радова, али и представници општинског одељења за урбанизам су ме обавестили да ће зграде бити завршене за два и по месеца, односно до краја лета усељиве“, казао је Поповић.

Пројекат је усмерен на збрињавање социјално угрожених породица и младих брачних парова, кроз изградњу станова. Зграде се граде на општинској парцели и предвиђено је да свака стамбена јединица има и своје двориште.

У склопу пројекта биће изграђено и дечије игралиште, простор испред и око зграда биће партерно уређен, биће изграђене пешачке стазе и асфалтиран приступни пут.

 

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …