Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници Приштине обрушили се на Ђурића због изјаве о Рачку

Представници Приштине обрушили се на Ђурића због изјаве о Рачку

Изјава директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, да у Рачку није било масакра албанских цивила, изазвала је бурне реакције представника привремених приштинских институција, који су Ђурића назвали фашистом и тврде да је негирање злочина горе него починити га, пишу косовски медији.

Заменик косовског министра одбране Бурим Рамадани написао је на свом фејсбук налогу да је “негирање злочина горе него чињење (злочина)”.

Огласио се и саветник косовског премијера Рамуша Харадинаја, Халил Матоши, који је Ђурића назвао “класичним фашистом”.

“Дијалог са неким као што је Марко Ђурић? Не, хвала”, написао је Матоши додајући да је Ђурић својом изјавом “по други пут убио те жртве”

Говорећи о бомбардовању СР Југославије на Међународној конференцији “Двадесет година након бомбардовања Југославије – лекција за европску безбедност у 21.веку”, Ђурић је, између осталог, рекао:

“Ако почнемо од догађаја у Рачку о којима данас фински патолог Хелена Ранта и други који су их анализирали отворено говоре да тамо није било злочина који су тада представљани као довољан повод за агресију. Релевантне правне институције никада нису потврдиле наводе ни у селу Рачак, ни у другим селима на КиМ”.

 

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …