Главна / Друштво / Д. Гуштерица: Поповић обишао Школу фудбала „28. јун“

Д. Гуштерица: Поповић обишао Школу фудбала „28. јун“

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је вечерас Школу фудбала „28 јун“ у Доњој Гуштерици на позив тренера те школе.
Том приликом председник Поповић је младим фудбалерима, полазницима школе, уручио мајице са осликаним грбом те школе, маркере и лопте. Поповић је истакао да након што је средствима локалног буџета у Доњој Гуштерици изграђена балон сала, у том месту врло брзо почела са радом школа фудбала „28. јун“.
„Обишли смо ову школу фудбала како би видели начин на који функционишу и да ли су задовољни условима. Уручили смо им и скромне поклоне. Презадовољан сам чињеницом да је објекат који смо изградили прошле године заживео на овакав начин, да је у пуној функцији и да овде тренира око 130 деце. Поред школе „28. јун“, постоје још две – у Грачаници и у Угљару. Надам се да ће се, захваљујући њима, у општини Грачаница играти добар фудбал и да ће што више деце бити на терену, јер на овај начин стичу праве вредности“, казао је Поповић.
Поповић је истакао да Општина Грачаница има обавезу да, између осталог, ради и у интересу развоја спорта и да помаже спортске клубове.
„Пре свега желимо да помогнемо млађим категоријама, да у спортске активности укључимо што је више деце, да им обезбедимо добре услове за бављење спортом, јер они представљају нашу будућност“, истакао је Поповић.
У Школи фудбала „28. јун“ основна знања о најважнијој споредној ствари на свету тренутно стиче 130 полазника. На данашњој посети и скромним поклонима захвалили су се њихови тренери.
„Ова сала направљена је прошле године и била је прекопотребна за овако велико место. Школа ради већ три године у Грачаници, а од скора и у Доњој Гуштерици.
Захваљујемо се Општини Грачаница и председнику Поповићу на помоћи, надамо се да ћемо остварити још бољу сарадњу, да ће бити уз нас и нашу децу“, казао је тренер Момир Ђекић.
Осим школе фудбала „28. јун“, на територији Општине Грачаница постоје још две сличне школе – Школа фудбала Грачаница која броји 120 и Школа фудбала Угљаре коју похађа 75 младих фудбале

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …