Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Даље руке од нашег Универзитета

Ђурић: Даље руке од нашег Универзитета

Приштински универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици био је и биће у српском образовном систему, и зато привременим институцијама самоуправе у Приштини поручујем: даље руке од нашег Универзитета, јер он се не отима већ се на њему стиче знање, поручио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић у саопштењу достављеном медијима.

“Приштински универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици је део Европске асоцијације универзитета  и са  близу 8.000 активних студената био је и  остаје стуб српског опстанка на КиМ.

Зато је сваки напад на његов садашњи статус заправо напад на елементарна права српског народа и акт агресивне самовоље која за циљ има искључиво отежавање опстанка нашег народа на КиМ.

Приштински универзитет је, подсетићу, својевремено и основан као огранак Београдског универзитета, и данас је једина високошколска установа са наставом на српском у АП КиМ.

У Приштини су свесни са коликом упорношћу и љубављу српски студенти и професори  чувају своју земљу и боре се за њу, и то им очигледно смета.

Срби на КиМ никада неће предати свој универзитет и никада се неће одрећи права да се школују на свом језику и у оквиру образовног система своје државе Србије”, истиче се у саопштењу.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …