Главна / Друштво / Светски дан оралног здравља обележен у Грачаници

Светски дан оралног здравља обележен у Грачаници

Данас је Светски дан оралног здравља, а колики је утицај правилног одржавања хигијене на орално здравље истакли су стоматолози Дома здравља Грачаница на штанду, који је постављен у центру.
„Данас је Међународни дан оралног здравља па се широм земље и света одржавају акције које имају за циљ да покажу значај оралног здравља и колико је оно битно за цео организам. Поводом тога је и наш Дом здравља организовао акцију, како за децу тако и за родитеље и старије“, истакла је др Мирјана Митровић, која је напоменула да је веома битно едуковати и старију и млађу популацију о превенцији и очувању оралног здравља.
„Реците –А, чувајте здравље усне шупљине“ мото је под којим је у Грачаници, по први пут, обележен Светски дан оралног здравља.
„У Грачаници први пут обележавамо Светски дан оралног здравља и тим поводом желели смо да и деци и одраслима укажемо на значај правилног одржавања оралне хигијене, значај одржавања здравља зуба јер здравље зуба утиче на здравље целог организма. Током трајања акције поделићемо и четкице за зубе и пасте како би наше суграђане мотивисали да што боље одржавају оралну хигијену“, нагласила је др Марија Ђорђевић.
Веома је битно да деца науче како правилно да перу зубе и одржавају оралну хигијену, поручују стоматоози.
„Горње зубе треба прати, како ми то волимо да кажемо деци, како киша пада а доње како трава расте“, напоменула је др Ђорђевић.
Значај ове акције препознали су и наши најмлађи и старији суграђани који су истакли да је веома битно имати лепе и здраве зубе.
„Ја три пута дневно перем зубе и то радим да би имала лепе и здраве зубе“, казала је Викторија Миладиновић.
„Ово је акција за сваку похвалу и мислим да би требало да буде посећенија“, истакла је Јелена Костић.
Стоматолози поручују да је лепота осмеха део лепоте сваке личности и огледало одговорности самих према себи, зато БУДИМО ОДГОВОРНИ!

Check Also

Порфирије: Молитва Христова позив на јединство

Патријарх Порфирије поручио је данас у манастиру Прохор Пчињски, поводом 950 година од оснивања тог …