Главна / Друштво / Хуманитарна организација “Срби за Србе” организује хуманитарну журку вечерас у Грачаници

Хуманитарна организација “Срби за Србе” организује хуманитарну журку вечерас у Грачаници

Хуманитарна организација “Срби за Србе” организује хуманитарну журку вечерас у ресторану “Старо место” у Грачаници. Улаз је 1 еуро, а журка почиње у 21 сат и 30 минута. Из ове организације поручују да вашим доласком помажете социјално угоржене породице са четворо и више деце.

Организација је настала крајем 2005. године, првенствено као идеја српског народа у расејању да се окупи око племенитих циљева, тачније, око пројеката помоћи социјално угроженим српским породицама са више деце широм Балкана. Окосницу организације чине млади и енергични људи, окупљени заједничком визијом помоћи онима који су благословени бројним потомством, свесних да сваком ко не живи у материјалном изобиљу и мала помоћ значи пуно.

Уз препознатљив слоган – Деца су наша будућност – организација је, од 2005. године, захваљујући бројним донаторима из целог света, прикупила два милиона евра донација са којима је директно помогла више од 2.000 породица са више од 12.000 деце, широм Балкана. Поред директне материјалне помоћи породицама, у више наврата помоћ је пружана и народним кухињама, породилиштима, болницама, основним и средњимшколама, универзитетима и другим институцијама које свакодневно брину о здрављу и образовању деце.

Check Also

Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Удружење пензионера у Грачаници спроводи активности у складу са тренутном епидемијском ситуацијом. Председник Удружења пензионера …