Главна / Спорт / Тенис све популарнији у Грачаници

Тенис све популарнији у Грачаници

Од како Новак Ђоковић ниже успехе,  много је омладинаца заинтересовано да крене његовим стопама. То је, за наш програм, потврдила и Марија Ђорђевић млада и успешна тенисерка из Грачаница.

„То је истина. Свима нама који се бавимо тенисом Новак је узор и ја сам управо гледајући његове мечеве почела да се бавим тенисом. До своје осамнаесте године учествовала сам на много турнира и освајала бројне награде. Сада сам студент на факултету за спорт и физичко васпитање и тренер клуба „Тенис арена“. Планирам да наставим да се бавим овим спортом, да поред лиценце Тениског савеза Србије коју имам, добијем и лиценцу Међународне тениске федерације (ИТФ)“, истакла је Марија и додала да је за бављење овим спортом, поред талента, потребно и много вежбе.

Марија и Александра Дукић из Грачанице, такође, се успешно баве тенисом. За Јутарњи програм РТВ Грачаница истакле су да сви тенисери желе да постигну успех као Новак Ђоковић.

„Наравно, да је свима нама Новак узор и да сви желимо да постигнемо његов успех, зато и много вежбамо, трудимо се, редовно посећујемо турнире и бележимо успехе“, истакла је Марија, која је прошле године проглашена за најбољу тенисерку на Косову.

Њена млађа сестра, осмогодишња Александра, каже да јој је сестра узор и да ће наставити вредно да тренира.

„Ја сам тенис почела да тренирам са 6 година. Било ми је веома интересантно да гледам старију сестру на тренингу, па сам тако и ја почела да се бавим тенисом и до сада имам неколико освојених медаља и пехар“, казала је Александра и додала да ће наставити да тренира и осваја награде.

 

Check Also

Завршене 32. Олимпијске игре у Токију

Свечаном церемонијом на главном стадиону после 16 дана завршене су 32. Олимпијске игре у Токију …