Главна / Друштво / Митровићима из Радева Општина Грачаница донирала краву

Митровићима из Радева Општина Грачаница донирала краву

Општина Грачаница донирала је данас краву породици Митровић из Радева, којој су лопови пре неколико дана украли краву и јуницу. Митровићи су на исти начин били оштећени и пре десет година.

Породицу Митровић обишао је председник Општине Грачаница Срђан Поповић, који је том приликом истакао да овакве крађе уливају несигурност, али да су институције ту да брину о грађанима и да свако са свог нивоа надлежности мора да преузме одговорност.

„Страшно је када чујете да се овакве ствари догоде, посебно породици која живи од пољопривреде, која ради поштено и која својим радом зарађује за свој живот. Нашли смо начин да брзо регујемо и драго ми је да смо успели да у некој мери надокнадимо штету породици Митровић. Надамо се да ће им бити од помоћи и желимо да и овој, али и свим осталим породицама поручимо да ћемо увек бити ту како би им обезбедили сигуран останак и опстанак“, казао је Поповић.

„Ужасно је што се овакве ствари још увек дешавају, јер у време када треба да тежимо неким другим вредностима, у 21. веку, ми и даље имамо људе који краду краве и стеоне јунице и са таквим стварима не можемо напред. Полиција треба да ради превентивно и овакве ствари треба да се спрече, јер у супротном постављамо питање, ако овакви лопови не могу да се зауставе, како можемо да рачунамо да се реше неки већи злочини“, додао је председник Поповић.

Супружници Миодраг и Оља Митровић живе од мале пензије и од пољопривреде, обрађујући око 4 хектара земље. Општини Грачаница и председнику Поповићу захвалили су се на брзој реакцији.

„Пре десет година украли су нам краву са пашњака, сада из штале, преко ноћи, ништа нисмо приметили, ујутро смо видели да нема краве. Пољопривреда нам је главна егзистенција, продавали смо сир, кајмак и млеко, пола села је од мене млеко узимало, захваљујући томе сам реновирао кућу. Захвљујемо се општини Грачаница и председнику Поповићу, ублажио нам је штету колико-толико. Међутим, страх је присутан, размишљаћемо свако јутро кад устанемо да ли је крава у штали“, казао је Миодраг Митровић.

„Нисмо очекивали да ће нам за недељу дана неко донети краву, пре десет година нико није реаговао. Овако имамо вољу кад знамо да има неко да нас води, коме да се обратимо, имамо наду јер има оних који хоће да помогну“, казала је Оља Митровић.

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …