Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин и Ђурић доделили хуманитарну помоћ контејнерском насељу у Грачаници

Вулин и Ђурић доделили хуманитарну помоћ контејнерском насељу у Грачаници

vulin_crveni_krstМинистар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за Косово и Метохију Александар Вулин и саветник председника Томислава Николића Марко Ђурић започели су око 10 часова посету централном Космету. Они су најпре обишли Црвени крст и разговарали са секретаром Црвеног крста Драгишом Мургенићем. Вулин је у разговору са њим истакако да је Црвени Крст посебно битан на овим просторима и да ће и даље наставити да помажу породицама којима је помоћ неопходна.

„ Обезбедили смо помоћ и за народне кухиње, поред плата и горива и свега осталог што је потребно, иако то није решење. Неопходно је да се људима обезбеди посао и да им се врати имовина. Без државе Србије живот овде није могућ, више од 8 000 породица на овим просторима примају саоцијалну помоћ“, истакао је Вулин.

Минималац ће се и даље исплаћивати, поручио је министар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за Косово и Метохију Александар Вулин.

Посету централном Космету Александар Вулин и Марко Ђурић настављају Сувом Долу где ће обићи социјално угрожену породицу Славише Спасића, а затим ће посетити и породицу Зорана Крстића у Доњој Гуштерици. Овим породицама ће Александар Вулин уручити  кључеве стамбених кућа, чију је изградњу финансирала Канцеларија за Косово и Метохију,  преко локалне самоуправе општине Липљан.

За 13 часова, планиран је састанак  у Грачаници са кандидадитама за одборнике, који се налазе на листи Грађанска иницијатива „Српска“.

Једнодневну посету Покрајини министар Александар Вулин завршиће учествовањем на Округлом столу у Дому културе у Грачаници, на коме ће се разговарати о предстојећим локалним изборима на Косову и Метохију, који ће се одржати 3. новембра. Округли сто је заказан за 15 часова.

Извештава: Јелена Мирковић

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …