Главна / Друштво / Марковић: Математика захтева константано вежбање

Марковић: Математика захтева константано вежбање

Математика није тако страшна, али се ученици овог предмета некако од почетка школовања плаше јер крену у школу са тим неким предрасудама да је математика тешка, истакао је Лазар Марковић, наставник математике у ОШ „Краљ Милутин“.

„Математика није баш тако типичан предмет и захтева константан рад, а тај страх који многи ученици имају када је овај предмет у питању,  вероватно настаје од разних прича које чују од својих старијих браћа или сестара“, истиче Марковић.

Поред рачунарских операција, ученицима је геометрија један од већих проблема, наглашава Марковић, јер рачунски део сабирање, одузимање, множење и дељење деца савладају одмах на почетку али када дође геометрија настане права забуна.

„Ако деца не успевају да савладају градиво на редовним часовима, ми наставници држимо и допунске часове како бисмо деци објаснили све нејасноће. Већ сам напоменуо да је математика само вежбање и то бар сат-два дневно“.

Лазар Марковић, који је и координатор за електронске дневнике у грачаничкој основној школи, за наш програм је истакао да је све то заживело у овој школи од 1. септембра, а ускоро се очекује да и родитељи добију приступ е-дневнику.

 

Check Also

Дмитровић: Већа помоћ и за друго, треће дете…не знамо колико

Министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић оценио је да ће најављена помоћ …