Главна / Вести / Србија / Вучић: Резултат моје политике радна места и пуна каса

Вучић: Резултат моје политике радна места и пуна каса

Србија је данас другачија земља, поручио је председник Александар Вучић онима који оспоравају резултате његове политике, видљиве, како је набрајао, у новим ауто-путевима, новим фабрикама, радним местима, бољем стандарду, сигурној и пуној државној каси.

Александар Вучић је на скупу у Зрењанину рекао да ће пензионери ове године имати ново добро повећање пензија, а запослени у јавном сектору ново повећање плата. Подсетио је да је Зрењанин у бившој Југославији био најбољи индустријски центар.

“Али, све су опљачкали, угасили, народ осиромашио, а они се обогатили. Данас ми све то враћамо, хоћемо да народ лакше живи и прехрани породице, да гарантујемо будућност нашој деци, то је наша обавеза”, поручио је Вучић.

Колико је Србија сада другачија земља, указао је са неколико примера.

“То ће већ видети сви који буду ишли ауто-путем у Грчку, а кроз Грделичку клисуру прођу за само 45 минута, безбедно, гледајући најлепши ауто-пут, мостове…”, рекао је Вучић, истичући да раније није било тако и оптуживши своје претходнике за крађу.

Додао је и да му замерају што на такве ствари указује, “што подсећа шта је све у земљи уништено и покрадено”.

“Ја морам да говорим истину”, додао је и запитао зашто нешто нису урадили када је, како тврди, пара било само у њиховим џеповима.

Говорећи о повећању плата и пензија, рекао је да би премијерка и више повећала, али да он хоће да државна каса буде стабилна, и да се не уништава будућност наше деце.

“Ја хоћу да оставим сигурну касу и будућност, а не дугове. То је разлика између нас и њих”, поручио је председник.

Навео је да ускоро почиње изградња и других деоница ауто-путева, као што је до Бугарске, ауто-пут до Чачка.

Како је најавио, после посете Кини креће се у изградњу ауто-пута Прељина-Пожега, као и ауто путу ка Панчеву, ка Зрењанину, па Новом Саду.

“Па је ли то другачија Србија”, запитао је Вучић, наводећи и хиљаде квадратних метара фабрика које су већ изграђене и које ће још бити изграђене.

Брнабић: О нашем раду говоре дела

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је у Зрењанину да је поносна што је део тима председника Србије Александра Вучића, који је увео у праксу да Србија поново побеђује.

“Пристојна Србија увек је побеђивала, победила је и у среду у Крагујевцу где су додељени кључеви станова за младе научнике”, рекла је Брнабић.

Истакла је да је Србија победила и јуче у Голупцу где је отворена обновљена Голубачка тврђава, као и данас у Зрењанину где је постављен камен темељац за кинеску фабрику гума “Линглонг” и да ће победити у Сечњу када ће поново бити отворена производња ИМТ трактора.

“Коначно знамо где идемо”, рекла је Брнабић окупљенима на Тргу слободе у Зрењанину, где је одржан завршни скуп у оквиру посете Средњебанатском округу, а у склопу кампање “Будућност Србије”.

Истакла је да је у Србији до 2014. године била пракса да политичари много говоре, јер су имали мало резултата и додала да је то промењено доласком на чело Владе Србије садашњег председника Александра Вучића, који је променио однос према раду, грађанима.

Истакла је да дела говоре више од 1.000 речи и у том смислу поменула Железару у Смедереву, која је за две године опет постала највећи извозник у Србији и где је, како каже, сачувано 5.000 радних места, као и РТБ Бор, где је такође сачувано 5.000 радних места, а инвестирано је милијарду 260 милиона долара.

„Говорио је да ми нисмо власт, већ да имамо одговорност и да морамо бити у служби грађана”, навела је Брнабић и додала да је Вучић увео да се свакога дана ради од 7.30 по 10, 12 сати, те да је тај однос дао резултате.

Као два највећа резултата издвојила је то што је отворен први у Србији Научнотехнолошки парк у Београду, а у изградњи су још два у Новом Саду и Нишу, као и то што је по први пут у историји наше земље завршен Клинички центар и то у Нишу.

Најавила је да ће се извршити и реконструкција Клиничког центра у Војводини и додала да је у току реконструкција КЦС у Београду.

У том смислу, премијерка је честитала и Зрењанинцима долазак “Линглонга” и на великој инвестицији од 800 милиона евра.

Говорећи о резултатима председника Србије и актуелне Владе, Брнабић се осврнула на изјаве Драгана Ђиласа, који каже да жели да живи у земљи у којој је минимална плата 350 евра и где је јача пољопривреда. У његово време, навела је премијерка, минимална зарада је износила 160 евра, а од 2009. до 2012. повећана је за два одсто.

“Данас је минимална плата 230 евра, то је мало, али је дупло боље него у време Ђиласа. Од 2012. до 2019. године у договору са синдикатима и послодавцима, Влада је повећала минималац за 42 одсто”, казала је Брнабић.

Критиковала је власт у којој је учествовао и Ђилас и позвала грађане да, како каже, “не наседају на провокације лидера СЗС, који желе инциденте и нестабилност, док актуелна власт жели стабилност, дијалог и напредак”.

Пастор: Србија домовина и Мађара, важан напредак

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор поручио је у Зрењанину да се војвођански Мађари у средњем Банату осећају као свој на своме, а да Србију доживљавају као своју домовину и да им је из тог разлога важан њен напредак и развој.

“Ми верујемо да је могућ развој Србије и спремни смо радити и поднети терет за стварање бољих егзистенцијалних услова, јер Србију доживљавамо као своју домовину и није нам свеједно како ће се овде живети””, казао је председник Скупштине АП Војводине.

Захвалио је члановима мађарске заједнице што су дошли на скуп, али их је истовремено и прекорио зато што су дошли без националних симбола, објаснивши да ношење националних симбола није национализам, већ очување идентитета, културе, као и да показује ко су, шта раде…

“Живимо у држави која последњих 15 година обезбеђује пуну заштиту националних мањина у складу са Уставом”, казао је Пастор и додао да мађарска заједница нема чега да се стиди, већ да је својим учинком допринела просперитету Србије.

Коментарисао је писање мађарских медија у Војводини о његовом односу са председником Србије, навевши да се прашина диже само за добрим коњем.

Подсетио је да се навршава две године од завршетка председничке кампање Александра Вучића, којег је и лично, али и са СВМ, подржао. Истакао је да је све договорено и поштовано, те навео и да је данас велики дан за Средњебанатски округ и Војводину.

Извор: РТС

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …