Главна / Вести / Косово и Метохија / Отворено писмо Весне Микић Харадинају и страним мисијама
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Отворено писмо Весне Микић Харадинају и страним мисијама

Недавно смењена заменица министра правде у привременим приштинским институцијама Весна Микић упутила је отворено писмо косовском премијеру Рамушу Харадинају и представницима међународне заједнице у којем истиче да је циљ њене смене да се из институција трајно уклоне легитимно изабрани представници Срба који размишљају својом главом.

“Прави узрок мог разрешења, господине Харадинај, лежи у вашој отвореној намери да трајно уклоните легитимно изабране представнике Срба који размишљају својом главом, који својим присуством у косовским институцијама не желе да буду само декор или икебана коју ћете показивати представницима међународне заједнице како бисте приказали лажну мултиетничност и сраман привид демократије”, навела је Микићева у писму.

“Овакав потез осликава вашу отворену тенденцију да се окружите подобним Србима који ће зарад личне егзистенције оћутати све увреде и неистине које износите свакодневно на рачун мог народа, који ће говорити само оно што им Ви будете дозволили, односно истину која Вама одговара и коју једино желите да чујете”, додала је Микићева.

Обратила се и представницима међународне заједнице на Косову и Метохији.

“Поштовани представници међународне заједнице на КиМ, крајње је време да се озбиљно запитате да ли је ваше затварање очију пред неправдом коју мој народ трпи на Косову и Метохији већ 20 година, у намери да се у 21. веку у срцу модерне Европе створи моноетничка држава са тенденцијом да своје аспирације прошири и на суседне земље и подршка оваквих и сличних одлука које су у најмању руку нехумане, антицивилизацијске и антидемократске, ваш основни циљ и разлог присуства на овој територији”, поручила је Микићева у писму.

Харадинај је сменио Весну Микић након што је она на друштвеним мрежама поводом двадесете годишњице од НАТО агресије написала “да је над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен намерно планирани геноцид од стране НАТО алијансе”.

ИЗВОР:РТС

Check Also

Здрава породица и предан рад су рецепт за срећу у животу

Да пензионерски дани могу бити слатки као овогодишњи род грожђа у Великој Хочи, говори пример …