Главна / Друштво / Грачаница: Хитна помоћ обележава 16 година рада

Грачаница: Хитна помоћ обележава 16 година рада

На платоу у центру Грачанице Служба Хитне медицинске помоћи из Лапљег Села поставила је јутрос свој штанд поводом обележавања Дана ове медицинске установе.

На данашњи дан пре 16 година служба Хитне медицинске помоћи почела је са радом у Грачаници. Начелница Хитне помоћи специјалиста ургентне медицине др Марина Мадић каже да је Хитна помоћ најпре почела да ради у Дому здравља Грачаница у садашњој амбуланти 1 а да је две године касније стационирана у Лапљем Селу где и данас пружа услуге свим пацијентима на територији општине Грачаница без обзира на старост и националну припадност. Неретко је према речима др Мадић да њихове екипе излазе на терен и у местима која нису у њиховој надлежности.

Углавном не недостаје ништа у раду а за то се како каже брине директорица Мирјана Димитријевић. Она се захвалила свима који помажу рад Хитне медицинске помоћи а посебно општини Грачаница која стално помаже рад ове установе.

„Захваљујући општини Грачаница ми смо добили помоћни материјал, два санитетска возила а на данашњи дан пре годину дана обезбедила је новим униформама све техничаре и лекаре“, казала је др Марина Мадић.

Постављањем штанда у Грачаници на дан 16-те годишњице од оснивања радници Хитне помоћи желели су да мештанима приближе свој рад и покажу им да су увек ту за све.

„Превенција здравља је најбитнија. Ми данас овде на штанду у Грачаници углавном мештанима презентујемо оно што најчешће радимо а то је мерење крвног притиска, гликемије и концентрацију кисеоника у крви и по овоме до сада уочавамо да је да је код већег броја мештана присутан шећер у крви изнад дозвољеног“, казала је она.

Др Марина Мадић напомиње да су сви бројеви телефона Хитне помоћи отворени 24 часа дневно али да ову службу зовете само у стварним хитним стањима јер сваки лажни позив спречава екипу хитне помоћи да буде тамо где је људски живот угрожен.

Бројеви Хитне помоћи су:
038- 81633
049-719192
049- 719243

Извор: http://nasagracanica.com

Check Also

ПКС: Компаније из Србије наступиће на сајму у Тирани

Српски привредници учествоваће од 1. до 4. децембра ове године на Међународном општем привредном сајму …