Главна / Вести / Косово и Метохија /  Људски немар највероватнији узрок све више пожара на северу Косова и Метохије

 Људски немар највероватнији узрок све више пожара на северу Косова и Метохије

У последњих неколико дана у општини Звечан избило је неколико пожара,код Србовца,Житковца,манастира Соколица, Бољетина због којих су морали да интервенишу ватрогасци из Митровице и Звечана.Највећи пожар који је данас захватио десетак хектара шуме и ниског растиња избио је код места Старо Кориље. Ситуација током дана није била ни мало једноставна.

Због неприступачног терена отежан је посао гашења пожара који је захватио осам хектара шуме и ниског растиња,  а изгорела је и једна напуштена кућа. Према процени ватрогасаца узрок пожара је највероватније људски фактор.

Командир вода Бобан Живковић,   каже да је у близини село Видомириће и да се пожар шири у том правцу.

“Очекујемо да можда и целу ноћ гасимо како би пожар био локализован , висока је температура данас, пожар је великих размера, много је суве траве која годинма није кошена “, рекао је Живковић за ТВ МОСТ.

Према његовим речима терен је неприступачан , возилима не може да се приђе,  па се гаси напртњачама  и метларицама на примитиван начин .

“Ватрогасно возило нам је удаљено око километер и по , воду доносимо џипом , трудимо се , дајемо све о себе”, каже он.

Само у току прошлог месеца ватрогасна станица Звечан имала је око 80 интервенција .

Извор: ТВ Мост

Check Also

Гуцати и Харадинај и данас пред судом у Хагу

Додатним саслушањем Зденке Пумпер, првог сведока Специјалозованог тужилаштва, која је током претходне недеље четири дана …