Главна / Вести / Србија / Дачић: Не знам какве су шансе за наставак диjалога

Дачић: Не знам какве су шансе за наставак диjалога

Mинистар спољних послова Србиjе Ивица Дачић изjавио jе да не може да каже какве су шансе да дође до договора с Приштином, jер то, пре свега зависи од притиска међународне заjеднице на привремене косовске институциjе.

Oн jе гостуjући на РTС-у jутрсо рекао да jе Србиjа спремна за договоре и да би то било у интересу свих како би се спречили нови ратни сукоби на KИM, упади на север и да би се омогућио даљи напредак Србиjе у европским интеграциjама.

Mинистар спољних послова Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас, поводом саопштења амбасаде Велике Британиjе у коме jе саветовала своjе грађане да не путуjу на север Kосова због криминала, да и он упозорава грађане Србиjе да не путуjу у ту земљу због велике политичке нестабилности и jер jе тамо тренутно велики политички хаос.

“Aко (грађани) имаjу неке друге дестинациjе, препоручуjем им да не иду тамо да не би били у опасности због свакодневних демонстрациjа. Намерно сам циничан, jер када неко поред терориста, кољача и злочинаца у Приштини говори да jе криминал на северу Kосова, то jе лаж. Сигурно га има, али нема га више него у Приштини, почев од трговине људским органима па до ратних злочина, начина на коjи се финансира албанска мафиjа коjа jе главна у тоj истоj Великоj Британиjи”, рекао jе Дачић за РTС.

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …