Главна / Друштво / Директорица образовања обишла школе где се планира реконструкција и партерно уређење

Директорица образовања обишла школе где се планира реконструкција и партерно уређење

Општина Грачаница наставља, у складу са главним циљевима развоја, равномерно улагање у све средине на територији општине. Након наставака спровођења пројекта асфалтрирања локалних улица, почињу припрема на почетку реконструкција школа, уређења атријума и партерних уређења у неколико основних школа.

Директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић данас је са сарадницима обишла неколико основних школа на територији општине Грачаница где ће ово одељење у наредном периоду уложити средства за реконструкцију објеката и партерна уређења као и уређења атријума.

Она је најпре обишла основну школу у Грачаници где ће средства бити уложена у реконструкцију школе и партерно уређење. У ОШ “Краљ Милутин” у плану су радови на изградњи анекса са четири учионице, радови на санцији мокрог чвора, замена подова и столарије, реконструкцији фискултурне сале и фасаде, а за потребе Медицинске школе биће изграђена стомотолошка ординација.

Директорица образовања Бранкица Нићић потом је обишла и Основну школу у Угљару где ће бити уређен атријум. План је да се партерно уређење спроведе и у дворишту основне школе у Доњој Гуштерици као и у основној школи у Преоцу. Она је том приликом казала да је ово наставак бриге за стварање бољих услова и ученицима и наставном особљу.

„Општина Грачаница и одељење којим руководим наставиће да и након овог важног посла који планира да обави у овим школама настави да улаже у опремање и проширење школских простора. Наша је обавеза да улажемо и пружамо техничку подршку образовању. На наставницима и ученицима је да чувају и одржавају оно што им је дато. И ми се искрено надамо да ћемо само тако нашу општину учинити бољом и лепшом“, казала је Нићић.

Она је посету школама искористила да разговара са директорима и чује који су то још горући проблеми са којима се ученици и наставно особље суочавају како би се у складу са тим планирале остале активности општинског одељења образовања.

Извор: http://nasagracanica.com

Check Also

Сутра почиње пријава за једнократну новчану помоћ од 5.000 динара

Пријављивање за нову једнократну помоћ државе од 5.000 динара почиње сутра, 1. децембра и трајаће …