Главна / Друштво / Медицинска школа у посети Апотекарској установи

Медицинска школа у посети Апотекарској установи

Општина Грачаница у сарадњи са Медицинском школом из Грачанице организовала је стручну посету ученика и професора Апотекарској установи Београд.

Апотекарску установу Београд обишли су ученици смера фармацеутски техничар и њихови професори предвођени директором школе Миодрагом Живићем. У њиховј пратњи био је и директор здравства при Општни Грачаница Александар Поповић.

„Циљ данашње посете Апотекарској установи Београд је да се будући фармацеути упознају са процесом испитивања и контроле лекова, као и апотекарском делатношћу. Мислим да ће им данашња посета веома значити за даље школовање“, казао је Поповић.

Ученике Медицинске школе и представнике Општине Грачаница дочекали су директорка Апотека Београд Јасминка Бјелетић и заменик директора Канцеларије за КиМ Владе Србије др Жељко Јовић.

„Драго ми је што смо данас будућим фармацеутима из Грачанице омогућили једну врсту апотекарске праксе, која ће им верујем помоћи да још боље схвате свој позив“, казала је директорка Апотека Београд Јасминка Бјелотић.

„Данашња посета значи да Влада Србије итекако мисли на децу на Косову, те да се труди да им обезбеди и омогући што боље услове за школовање“, казао је Јовић.

Директор Медицинске школе из Грачанице Миодраг Живић захвалио се на данашњем пријему и истакао да се нада да ће се сличне посете организовати и у будуће.

Check Also

У локалима у Грачаници постављене кутије за помоћ Сари Прљинчевић

Сав приход од продатих улазница након синоћне представе НПП “Она која распушта војске” која је …