Главна / Друштво / Дејан Јовановић: И ове године приоритет стамбено збрињавање наших мештана

Дејан Јовановић: И ове године приоритет стамбено збрињавање наших мештана

Општина Грачаница је отворила Јавни позив за Социјалну карту становања за период од три године. Право да конкуришу за доделу станова у Лапљем Селу и Доњој Гуштерици, за доделу грађевинског материјала и изградњу и реконструкцију нових стамбених јединица имају сви који испуњавају предвиђене критеријуме.

Директор општинског одељења за Урбанизам Дејан Јовановић истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница да је председник општине Грачаница Срђан Поповић у разговорима са мештанима увидео потребу израђивања Социјалне карте и она је један од приоритата локалне самоуправе и ове године.

” Конкурс за Социјалну карту становања отворен је од 01.04. 2019.године а да би оставарили неко од права из јавног позива појединци морају да конкуришу без обзира да ли су раније конкурисали у оквиру истог програма. Конкурс је отворен до 22. априла текуће године. Право да конкуришу имају млади брачни парови, расељена лица и сви који су део социјалне категорије становништва. Апликације се могу преузети на портирници општине Грачаница, а процедура око аплицирања је иста као и претходних година”.

Уз апликацију је потребно предати и потребну докуменатацију.

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …