Главна / Вести / Косово и Метохија / Радио Косовска Митровица осудила претње смрћу представницима Српске

Радио Косовска Митровица осудила претње смрћу представницима Српске

“Који представници Срба у Харадинајевој шиптарској влади… То су све велеиздајници као и Вучић! Свима само по метак у чело” коментар је на фејсбуку странице Радио Косовска Митровица, од стране корисника Фејсбук мреже са налога Драгана Костића, испод текста са нашег сајта у којем је потпредседник Српске листе Игор Симић рекао да су последњи инциденти узнемирили Србе на Косову и Метохији.

Запослени у Радију Косовска Митровица најоштрије осуђују овакав вид претњи председнику Србије Александру Вучићу и представницима Српске листе , као и сваки други вид претњи смрћу, притисака, говора мржње и изражавања ставова на непримерен начин.

Радио Косовска Митровица подржава слободу говора, конструктиван дијалог и изражавање ставова, јер је слобода медија основни постулат демократског друштва, али са гнушањем одбацује било какве претње, застрашивања, а посебно изјаве које су директне вербалне претње смрћу.

У Српској листи су за Радио Косовска Митровица рекли да без обзира на притиске и претње које стижу и потпредседник Симић и сви чланови Српске ће увек и на сваком месту наставити борбу за српски народ, а од надлежних органа очекују да они који упућују овакве претње, буду процесуирани, јер се истичу насиље не сме толерисати.

Подсетимо, за коментар који је постављен преко друштвених мрежа, медиј не сноси законску одговорност, што није случај за њеб сајт и програм, и још једном позива своју публику да се уздржи од претњи и говора мржње. Сви такви налози биће блокирани од стране Радија Косовска Митровица.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Ђоровићима из Лапљег Села уручена нова опрема за производњу торти и колача

Нова опрема и помоћни уређаји за израду торти и колача у вредности од преко 4 …