Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучевић у Косовској Митровици: Питање Срба на Косову и Метохији условљава питање целе Србије

Вучевић у Косовској Митровици: Питање Срба на Косову и Метохији условљава питање целе Србије

“Читав низ провокација приштинских власти које директно угрожавају не само српску привреду веч и опстанак српског народа у покрајини  узнемиравају и брину све грађане Србије”, рекао је потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у разговору са председником Привременог органа општине Косовска Митровица Александром Спирићем.

Вучевић је након састанка са Спирићем, у обраћању новинарима рекао да није посао оних који долазе са подручја централне Србије или Војводине да дају неке снажне политичке пароле када посете Косово и Метохију, већ да дођу и виде шта је могуће учинити да се народу помогне.

Вучевић  је поручио да су, након свих једностраних потеза Приштине од којих је последњи расписивање локалних избора на северу Косова,  очекивања од сутрашњег сусрета представника Срба са председником Вучићем велика.

„Питање Срба на Косову и Метохији  условљава питање целе Србије. Морамо да причамо о будућности, а не о прошлости или сукобима између Срба. Сигуран сам да ћемо мудрошћу, озбиљношћу и одговорношћу представника Срба на Косову и Метохији,  државног врха Србије успети да одговоримо на све изазове и проблеме, да будемо паметни, стрпљиви, да чувамо наше државне интересе,  а пре свега да чувамо Србе на Косову и Метохији”, рекао је градоначелник Новог Сада.

“Није једноставан период, пре свега за Србе на КиМ, али ако смем да кажем, а кад је и био? Борићемо се заједно, политичким средствима, да сачувамо наш народ  По неким питањима морамо бити јединствени, а има ли важнијег питања од судбине Срба на Косову и Метохији? То питање уствари условљава питање целе Србије” истакао  је Вучевић.

Председник Привременог органа Општине Косовскас Митровица Александар Спирић рекао је да је посета делегације из Новог Сада и подршка која се упућује народу на Косову и Метохији,  потврда трајне и нераскидиве везе са  државом Србијом, са Војводином, и са тамошњим српским народом.

„Изазови за српски народ су данас веома велики, и у овом моменту јако је важна подршка самог Београда, Новог Сада, председника Александра Вучића и Канцеларије за Косово и Метохију . У овом моменту су јако важни солидарност и јединство како би одржали трајне  и нераскидиве везе са државом Србијом . Ово је моменат да сви збијемо редове и сачувамо  своја огњишта и  потврдимо став да одавде нема назад, да остајемо овде да градимо боље и перспективније прилике за живот нас и наших породица. Не само на простору нашег града, већ свуда на Косову и Метохији где српски народ живи“, поручио је Спирић.

Извор: ТВ Мост, Радио Косовска Митровица

Check Also

Ђоровићима из Лапљег Села уручена нова опрема за производњу торти и колача

Нова опрема и помоћни уређаји за израду торти и колача у вредности од преко 4 …