Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Одлуку треба донети хладне главе и без емоција

Симић: Одлуку треба донети хладне главе и без емоција

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже да ће на данашњем састанку са председником Србије Александром Вучићем одлучити о даљим корацима после одлуке Приштине да распише изборе за градоначелнике четири српске општине на северу КиМ.

Додаје да је Српска листа већ обавила консулатације, да ће председнику предочити своје идеје и да ће, уверен је, заједно пронаћи најеадекватнији одговор за новонасталу ситуацију.

“Приштина покушава да се јабука раздора пребаци на север Косова и Метохије. Они настоје да се уништи јединство које смо тешком муком изградили претходних неколико година”, истакао је он за ТВ Прва.

Симић је нагласио да се Србија налази у специфичној и тешкој ситуацији, те да одлуку треба донети трезвено, хладне главе и без емоција.

О претњама које је добио преко друштвених мрежа каже да је јутрос од директора полиције добио информацију да су неколико лица привели на информативни разговор.

“Насиље и претња насиљем не сме бити начин за решавање било каквих проблема, а посебно не у јавном животу. Са друге стране, ни мене, ни било ког члана Српске листе никада неће успети да претњама уплаше, како би престали да се боримо за свој народ на простору КиМ”, закључио је он.

Извор: Танјуг

Check Also

Петар Петковић: Фон Крамон покушала да од Срба са КиМ направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати

Нескривена албанска лобисткиња Виола фон Крамон покушала је вечерас да од Срба са Косова и …