Главна / Вести / Косово и Метохија / Тодосијевић: Приштина покушава да на важне позиције доведе људе који ће слепо слушати

Тодосијевић: Приштина покушава да на важне позиције доведе људе који ће слепо слушати

Гост информативне емисије “Дан” на ТВ Мост био је бивши министар у покрајинској влади и члан Српске листе Иван Тодосијевић који је говорио о јучерашњој  смени са министарског места, као и о одлуци Српске листе да учествује на изборима на северу Косова и Метохије  које је расписао Хашим Тачи. 

„После смене министра Рикала ја сам и очекивао такав след догађаја. То је само покушај институција у Приштини да на неке важне позиције доведу неке људе који ће слепо слушати  наредбе из Приштине. Са мном таква ситуација није била. Ја и колеге из Српске листе смо чврсто везани за државу Србију и у координацији са њом доносимо све одлуке, као што је ова одлука данас да изађемо на изборе.  Бојим се да ће данас, после овакве одлуке, притисци бити још већи“, каже Тодосијевић.
На данашњу одлуку да учествују на изборима које је расписао Хашим Тачи, Тодосијевић каже да су он и људи из Српске листе спремни да поново стану у заштиту српских интереса на КиМ.

“Ми смо одлучили да нашом вољом изађемо на изборе , нису нас консултовали кад су расписивали избори, имали смо две могућности : или не изачи и допустити неком другом са 50 или 100 гласова узме судбину нашег народа у своје руке, или да опет станемо у заштиту наших интереса и да, поред свих опструкција које долазе из Приштине изађемо на те изборе, сложно, јединствено и да покушамо на тај начин да заштитимо интересе на простору Косова и Метохије”, наглашава Тодосијевић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петар Петковић: Фон Крамон покушала да од Срба са КиМ направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати

Нескривена албанска лобисткиња Виола фон Крамон покушала је вечерас да од Срба са Косова и …