Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби са KиМ кренули пешке у Београд на митинг 19. априла

Срби са KиМ кренули пешке у Београд на митинг 19. априла

Данас у 10 сати са Јариња је ка Београду пешке кренула група од 20 –так Срба са KиМ на митинг у оквиру кампање “Будућност Србије” који се одржава 19. априла.

“На пут пешице до Београда одлучили смо да кренемо како бисмо подржали и председника Александра Вучића и политику јачања Србије, јер само јака Србија може заштити права нашег народа и осигурати његов опстанак на KиМ. Они који раде против стабилне и снажне Србије раде против интереса Срба на KиМ, и ми немамо намеру да ћутимо јер потенцијалне жртве неодговорне игре дела српске опозиције могу бити наше породице”.

“Важно је људе у централној Србији подсетити да ми на KиМ и даље постојимо и да смо изложени незапамћеним притисцима, обесправљивању и насиљу. Нама се ради о глави док тамо неки Ђилас, Јеремић и Обрадовић покушавају да задовоље своје личне и себичне амбиције и успут упропасте и Србију и нас”.

“Ми не можемо да седимо на KиМ и гледамо како се у централној Србији дешава терор мањине над већином. Ми немамо никакве сумње да су они који настоје да ослабе Србију тај налог добили да би се питање KиМ решило на за нас неповољан начин”.

“Мислимо да је неопходно да Србија чује аутентичан глас Срба са KиМ, а не профитере који живе у луксузу у Београду и представљају се као Срби са KиМ”.

“Живимо у времену када се далекосежно одлучује о будућности српства на KиМ и позивамо људе добре воље, који воле Србију и наше заједничко извориште да нас подрже успут, да нас поздраве и охрабре, јер оно што ми данас чувамо, чувамо за цео српски народ”. На прелазу Јариње Србима је затражено да спусте транспаренте.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …