Главна / Вести / Косово и Метохија / Саопштење Уређивачког колегијума ТВ МОСТ поводом изјава Раде Трајковић

Саопштење Уређивачког колегијума ТВ МОСТ поводом изјава Раде Трајковић

Рада Трајковић константним етикетирањем и таргетирањем новинара ТВ Мост и наше телевизије директно врши притисак на нашу кућу и уређивачку политику медија на Kосову и Метохији. Госпођа Трајковић је на јучерашњој конференцији за новинаре Савеза за Србију вређала нашу новинарку не одговоривши ни на једно постављено питање, притом износећи лажи, и касније гостујући на ТВ Н1, доводећи директора наче куће у родбински однос са директором Kанцеларије за KиМ.

Очигледно да Рада Трајковић није најбоље обавештена, али јој то не смета да се лажима, вређањем, етикетирањем и цртањем мете користи како би прикрила истину о својој прошлости, о којој, како јуче сама каже, „не би да говори“.

Управо Рада Трајковић, право са Савског Венца, где већ деценијама веома удобно живи и с пристојне дистанце посматра невоље Срба на Kосову и Метохији, представљајући се као некакав њихов лидер, без икавог легитимитета, упоришта и подршке у народу, оптужује нашу кућу за етикетирање и цртање мете, а то заправо сама ради.

Право свакога, па и самозваног лидера Срба са KиМ Раде Трајковић,  је да му се не свиђа уређивачка политика медија, али нико нема право да вређа, етикетира и црта мету, поготово не из Београда онима који са KиМ нису побегли у престоницу, који и даље живе на Kосмету и ту се боре за опстанак.

Али можда тако и треба кад се као медиј нисмо довољно бавили истраживачким новинарством, па да и раније приупитамо госпођу Трајковић да ли је новац за стан на Савском венцу од државних пара намењених за социјано угрожене Србе на KиМ, одакле средства за школовање једног детета у Лондону, да ли је конфликт интереса запошљавање другог детета у Дому здравља, добијање редовних апанажа од синдиката у износу од 300.000 динара…

Можда тако и треба кад нисмо раније истраживали зашто се на питање новинара Будимира Ничића о „жутој кући“ смејала и исмевала Србе са Бернаром Kушнером…Можда тако и треба кад нисмо раније истраживали и питали да ли је истина и да је та иста Рада Трајковић, која се сада крије иза убијеног Оливера Ивановића и злоупотребљава његово убиство у политичке сврхе, раније причала другу причу о Оливеру, те да ли је истина да га је 13. фебруара 2003. године жестоко, пред сведоцима, напала у Скупштини у Приштини „да је криминалац, да се продао Албанцима и да је био уцењен јер су му руке крваве, као и да је издао свој народ на Kосову“… Питали смо јуче, али смо уместо одговора добили вређање, пљување, етикетирање… Очигледно је бар у томе конзистентна 16 година.Зачуђени смо да колеге из других медија и струковних организација прећуткују овакве притиске на медиј са KиМ који ради у мало другачијим условима од колега из остатка Србије. Очекујемо од новинарских удружења да неселективно заштите све медије и медијске куће од притисака, напада и лажи Раде Трајковић и других политичких лидера, макар били и самозвани.

 

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …