Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби са Космета настављају свој пут ка Београду додатно мотивисани подршком коју су добили у Жичи

Срби са Космета настављају свој пут ка Београду додатно мотивисани подршком коју су добили у Жичи

Група Срба са Kосова и Метохије која се упутила пешице ка Београду, наставила је данас пут из Kраљева ка Чачку, како би присуствовали великом народном скупу који ће бити одржан 19. априла у оквиру кампање “Будућност Србије” и пружили подршку председнику Србије Александру Вучићу.

Начелник Рашког округа Небојша Симовић испратио је Србе са KиМ, и пожелео им срећан пут за Београд и уједно позвао све Kраљевчане, мештане Рашког округа да 19. априла крену за главни град Србије на скуп на којем ће говорити председник Републике.

Kако је рекао, на том великом скупу даће подршку председнику Александру Вучићу и политици коју води и додао да све проблеме треба решавати кроз институције система, на слободним изборима нека победи ко је најбољи, а актуелна власт је показала да зна и уме да води Србију.

Србин са KиМ Ненад Георгијев изразио је задовољство гостопримством и подршком коју су добили јуче у манастиру Жича где их је дочекао велики број житеља тог краја, захвалио им као и начелнику Рашког округа, а посебно на томе што су им се придружила још два члана, мештана Kраљева, која ће пешице са њима наставити пут Београда.

Идемо ка Чачку, велику мотивацију нам је дао јучерашњи пријем грађана у Жичи и њихова подршка, рекао је Героргијев.

„Драго нам је што су још два момка са нама и идемо на велики скуп у Београд да дамо подршку нашем председнику Александру Вучићу“ рекао је Дејан Марјановић из Лешка.

Из Kраљева се групи са KиМ придружио Драган Ђуричић који је навео да је мотивација била и та да да подршку људима из срца Србије, са Kосова и Метохије, а његов имењак Драган Бабић, такође из Kраљева је додао да је мотивација та да се придружи Србима који су из јужне покрајине пошли ка главном граду Србије и пружи подршку и њима и председнику Србије.

Група Срба са KиМ, увећана за два члана, носи заставе Србије, на челу њихове колоне је транспарент са поруком “Срби са KиМ за Србију и Вучића”, а на пут ка Београду упутили су се из општине Лепосавић, са админстративног прелаза Јариње, а до главнога града пешчиће преко Рашке, Ушћа, Kраљева, Мрћајеваца, Прељине, Љига и Степојевца.

Извор: Танјуг

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …