Главна / Вести / Косово и Метохија / Патријарх Иринеј данас у Драганцу

Патријарх Иринеј данас у Драганцу

У склопу посете светим местима на Косову и Метохији, патријарх српски Иринеј боравиће данас у манастиру Драганац у Косовском Поморављу, где ће га око 14 часова дочекати верници и српски народ.

Пре тога, око 12 часова, патријарх ће посетити Музичку школу “Стеван Христић” у Станишору, где су му ученици и професори припремили концерт.

Посету Космету патријарх Иринеј је започео обиласком Пећке патријаршије, где је служио литургију са свештенством рашко -призренске епархије, дечанским монасима и сестринством Пећке патријаршије, након чега је поручио да је част бити на Косову и Метохији и да су Срби који живе у овом делу Косова и Метохије своји на своме, као што је и он у Пећкој патријаршији свој на своме, и позвао на опстанак и останак српског народа.

Другог дана посете Косову и Метохији патријарх Иринеј обишао је Ораховац, Велику Хочу и Зочиште и боравио у Призрену где је у пратњи Епископа рашко-призренског Теодосија обишао манастир Светих Архангела, задужбину Цара Душана и како је рекао, једну од најлепших православних цркава, Цркву Богородице Љевишке која је под заштитом УНЕСКА, где га је дочекао старешина храма јереј Ђорђе Стефановић. Након обиласка ових светиња Патријарх Иринеј присуствовао је вечерњој Служби у Призренском Саборном Храму.

Поглавар Српске православне цркве Иринеј боравиће сутра, 16. априла у Косовској Митровици. Након литургије, у 11 часова патријарх ће се срести и поразговарати са верним народом испред храма Светог Димитрија.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …