Главна / Друштво / Поповић и Карабињери обишли реновирани кошаркашки терен

Поповић и Карабињери обишли реновирани кошаркашки терен

Реновирани стадион за мале спортове у ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници, данас су обишли представници Карабињера и председник општине Грачаница Срђан Поповић.
Пуковника Руђера Каподивента и председника општине Грачаница Срђана Поповића, на стадиону који је реновиран донацијом Карабињера, дочекали су директор основне школе “Краљ Милутин” Владимир Милкић и ученици нижих разреда са својим учитељима.

“Данас смо овде са градоначелником и директором школе на отварању реновираног кошаркашког терена, чије су радове на обнови финансирали Карабињери. Веома је битно да се деца и омладина баве спортом, пре свега због очувања доброг здравственог стања. Већ дужи временски период ми имамо добру сарадњу са општином Грачаница и наравно да већ сада имамо у плану још оваквих и сличних донација, којима ћемо помоћи да се ова општина развија.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио је пуковнику Каподивенти и Карабињерима на донацији и поручио да ће општина и у наредном периоду улагати у омладину и њихов останак на овим просторима.

“Ја сам данас веома срећан јер смо још једном поврдили наше велико пријатељство са Карабињерима. После њихове велике донације за болницу, сада смо добили и предиван спортски терен за кошарку, а као што сте и сами имали прилике да видите деца су пресрећна, а деца су наша будућност и сви ми знамо колико је ово битно за наш опстанак и останак. Наша општина ће и те како улагати у младост, и ми смо већна почетку године кренули са многим активностима везаним за спорт. Успели смо да опремимо све спортске организације на нашој територији. Прошле недеље смо опремили два терена са потребним кошаркашким таблама, наставићемо у том смеру, а надам се да ћемо наставити и дивну сарадњу коју имамо са Карабињерима”, поручио је Поповић.

Директор ОШ “Краљ Милутин” Владимир Миликић захвалио је Карабињерима и председнику општине на донацији изразивши при том задовољство што деца и омладинци имају још једну могућност више да развијају спортски дух.

“Веома смо захвални на овој донацији. Ово је много значајна донација и за нашу школу али и за остале две које су смештене у  просторијама наше школе. Овај терен ће поред ученика користити свако ко жели да се рекреира у послеподневним сатима”, истакао је Милкић.

Након посете представника италијанског Кфора и председника општине Грачаница, ученици су на реновираном терену одиграли кошаркашки меч.

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …