Главна / Вести / Косово и Метохија / ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: МУЗИЧKА ШKОЛА У СТАНИШОРУ ОАЗА ДУХОВНОСТИ

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: МУЗИЧKА ШKОЛА У СТАНИШОРУ ОАЗА ДУХОВНОСТИ

Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј посетио је данас после подне у Станишору код Гњилана Музичку школу “Стеван Христић”. У присуству више од стотину верника, патријарху у част ученици и професори припремили су концерт на којем су се представили млади музички таленти Kосовског Поморавља, који већ годинама, освајају бројне награде на школским такмичењима широм Србије.

Обраћајући се верницима, патријарх Иринеј је нагласио значај образовања и дечјег стваралаштва у животу Срба на Kосову и Метохији.

“Музичка школа у Станишору је оаза духовности и културе. То је доказ да ћемо поред свих искушења која нас чекају опстати на овим просторима. Ми треба да се боримо културом и уметношћу јер је наш народ даровит. Много сте ме одушевили и много сам радостан што сам данас са вама овде”, рекао је српски патријарх.

Ово је први пут да патријарх СПЦ борави у Kосовом Поморављу.

После Станишора, патријарх Иринеј се, у пратњи владике Теодосија и свештенства и монаштва Епархије рашко – призренске, упутио у манастир Драганац где ће служити литургију и обратити се народу.

Српски патријарх је прекјуче отпочео своју посету светињама на Kосову и Метохији и до сада је, поред Пећке патријаршије, обишао манастире Високе Дечане и Зочиште, као и Пећ, Ораховац, Велику Хочу и Призрен.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …