Главна / Друштво / Још један инцидент на територији Грачанице

Још један инцидент на територији Грачанице

Још један инцидент догодио се данас на подручју општине Грачаница, када су средњошколке превозећи се на релацији Грачаница – Лапље Село ушле у кола Албанца. Возач није хтео да се заустави када су ученице хтеле да изађу из аута и учинио је то након њиховог дужег инсистирања и молби. Случај је одмах пријављен косовској полицији и како сазнајемо, истрага је у току. Очекује се да ће починилац бити пронађен захваљујући камерама на објектима.

Девојчице су узнемирене после претрпљеног страха, а савет свим средњошколцима је да не стопирају или да уколико то чине, не улазе у аутомобиле непознатих возача.

Општина Грачаница најоштрије осуђује данашњи инцидент и позива косовску полицију, али и све међународне безбедносне структуре да предузму све неопходне мере да се починилац овог акта пронађе. Такође их позива да најозбиљније схвате безбедносне изазове са којима се Срби на Косову данас суочавају. Данашњи инцидент је упозорење да свакодневно морамо радити на повећању безбедности, поготово када је време одласка односно повратка ученика својим кућама. Српско становништво у општини Грачаница је веома узнемирено и уплашено након данашњег догађаја. Овом приликом апелујем на све ученике да воде рачуна где стопирају и да не улазе у аутомобиле у којима су њима непознате особе – каже се у саопштењу председника општине Срђана Поповића.

Check Also

Петковић са специјалним повереником за Западни Балкан о ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са специјалним повереником …