Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби са КиМ на митинг у Београд преко Лајковца

Срби са КиМ на митинг у Београд преко Лајковца

Група Срба са Косова и Метохије, која се у петак упутила пешке ка Београду, како би 19. априла присуствовала скупу у оквиру кампање “Будућност Србије”, кренула је данас из Љига ка Лајковцу.

Читавим путем они носе транспарент са поруком “Срби са КиМ за Србију и Вучића”, и до сада су се, како кажу, сусретали са топлом добродошлицом и подршком житеља градова и села кроз које су пролазили.

Један од учесника марша Дејан Маријановић рекао је да је пут до сада био веома напоран због дугачких деоница и лошег времена, али да из Љига колона креће одморена и окрепљена.

“Пут је био напоран, имамо мањих потешкоћа попут жуљева али све смо санирали и данас крећемо пут Лајковца. Синоћ смо касно стигли у Љиг, лепо смо ноћили и данас смо спремни да кренемо даље”, казао је Маријановић.

Ненад Глигоријев је захвалио свим добрим људима у Љигу који су дошли да их подрже и дају им ветар у леђа.

“Успут нас људи подржавају и разумеју и захваљујем се свиим добрим људима што су уз нас. Ми желимо са КиМ да дамо подршку Александру Вучићу за политику коју води јер само та политика гарантује останак и опстанак нашег народа”, казао је Глигоријев.

Срби су се на пут ка Београду упутили из општине Лепосавић, са административног прелаза Јариње, и до сада су прошли кроз Рашку, Ушће, Краљево, Мрчајевце и Прељину, где су их дочекивали грађани како би им пружили подршку у овом подухвату.

Извор: Танјуг

Check Also

Здрава породица и предан рад су рецепт за срећу у животу

Да пензионерски дани могу бити слатки као овогодишњи род грожђа у Великој Хочи, говори пример …