Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби са КиМ стигли до Лајковца: Добро смо, идемо даље

Срби са КиМ стигли до Лајковца: Добро смо, идемо даље

Група Срба са Косова и Метохије која је пешице кренула са административног прелаза Јариње како би присуствовала скупу 19. априла у Беграду и пружила подршку председнику Србије Александру Вучићу, стигла је данас у Лајковац, где их је дочекао велики број житеља тог места.Један од учесника подухвата, Ненад Вукадиновић из Лепосавића, изјавио је да су у претходних пет дана прешли нешто више од 200 километара, да добро напредују, помажзу у путу један другом, и да је остао још мањи део пута, за који верује да ће такође успети успешно да прођу.

Како је објаснио, на идеју је дошао њихов пријатељ, такође учесник у овој акцији, Ненад Георгијев, а они су се сви сложили и одлучили да крену на пут да би, наводи, подржали председника Александра Вучића и да покажу целом свету да постоје, да имају право гласа и да воле своју земљу.

„План нам је да стигнемо у петак, остале су нам мање релације и прећи ћемо и њих. Пријем на који налазимо код људи је фантастичан, грађани су одешевљени, поред пута нас срећу, послужују храном и освежењем и стварно имамо одличан пријем код народа“, истакао је Вукадиновић.

Он је нагласио и да Србима на КиМ нема опстанка ни останка без помоћи своје државе Србије, подвукао да је та помоћ у последње време велика те да су се одлучили на овај подухват како би показали и колико цене и воле своју државу и подржавају њено руководство.

Група Срба са КиМ читавим путем носи транспарент са поруком “Срби са КиМ за Србију и Вучића“ и из Лепосавића на путу ка Београду прошли су до сада кроз Рашку, Ушће, Краљево, Мрчајевце, Прељину и Љиг, где су их дочекивали грађани како би им пружили подршку у овом подухвату.

Извор: Танјуг

Check Also

Густа магла на Косову, полиција апелује на возаче да буду опрезни

На Косову је од јутарњих часова приметна густа магла дуж речних котлина и низија, па …