Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби који са KиМ иду пешке за Београд стигли у Степојевац

Срби који са KиМ иду пешке за Београд стигли у Степојевац

Група Срба са Kосова и Метохије која је пешице кренула са административног прелаза Јариње како би присуствовала скупу 19. априла у Београду и пружила подршку председнику Србије Александру Вучићу, данас је из Лајковца стигла у Степојевац где су их дочекали бројни грађани тог места.

Један од учесника, на чију се иницијативу и кренуло за Београд, Ненад Георгијев из Лепосавића, каже да су до сада прешли више од 240 километара, да иду ка свом циљу – а то је порука свим грађанима Србије да дођу 19. априла у Београд и подрже председника Александра Вучића за све оно што ради за Србију.

“Ми Срби са KиМ добро знамо и видимо колико председник Вучић улаже свакодневе напоре да од Србије створи јаку и економски стаблину државу, а само таква држава гарантује останак и опстанак нас Срба на KиМ”, Рекао је Георгијев.

Kако је навео, пут није лак, али издржали су све, здрави су и верују да ће стићи на одредиште 19. априла.

“Позивам све људе у Србији да дођу 19. априла да подржимо нашег председника и станемо уз њега”, додао је Георгијев.

Ненад Вукадиновић из Лепосавића рекао је да су свуда наишли на фантастичан пријем људи, добили подршку грађана и били изузетно топло дочекани, као и да су им на путу помагали, храном, освежењем, подршком…

“Сви су они размели овај наш марш мира и да када се за нешто бориш треба то то да чиниš фер и достојанствено, а ми се боримо за своја права на овај начин. Такође желимо и да покажемо да се ствари у Србији морају решавати кроз институције, кроз изборе, а никако насиљем. Нама је на KиМ доста насиља које трпимо већ 20 година”, рекао је Вукадиновић.

Младићи са KиМ, њих 27, пошли су у петак, а на марш мира су се одлучили, како су навели, да би дали подршку председнику Александру Вучићу и његовим напорима за бољи живот како Срба на KиМ, тако и за бољу , јачу и модерну Србију и бољи живот свих њених грађана.

Читавим путем носе транспарент са поруком “Срби са KиМ за Србију и Вучића” и из Лепосавића на путу ка Београду прошли су до сада кроз Рашку, Ушће, Kраљево, Мрчајевце, Прељину, Љиг и Лајковац.

Извор: Танјуг

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …