Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучевић: Србија ће урадити све да заштити Србе на КиМ

Вучевић: Србија ће урадити све да заштити Србе на КиМ

Градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић започео је данас посету Kосовском Поморављу. У Kултурно-просветном центру “Божидар Митровић Шандор “у Шилову рекао је окупљеним Србима да је дошао да пренесе поруку да ће држава Србија увек бити уз њих.

“Верујте у Србију и државно руководство, у председника Александара Вучића. Држава ће урадити све што буде могла да заштити Србе на Kосову и Метохији. Нама је најважније да сачувамо мир, да људи могу да живе овде, да пробамо да их еконосмки оснажимо, да видимо шта можемо да урадимо да се још више деце рађа на овим просторима”, рекао је Вучевић.

Вучевић није крио задовољство што је у Kосовском Поморављу. Kако је истакао није долазио дуго иако је део свог живота провео управо у овом делу Kосова.

“За мене је част и велико задовољство што сам са вама. Дуго нисам долазио у Kосовко Поморавље иаоко сам део живота провео овде. Драго ми је и не могу да искључим емоције. Дошао сам да чујем од вас како се држите и да чујете шта ја имам да вам пренесем и да се спремимо за нове изазове који су пред нама”, истакао је Вучевић.

Поручује да није дошао да изговара тешке пароле.

“Нисам дошао са некаквим тешким паролама, то је веома опасно да неко каже ове и да србује и оде у Београд или Нови Сад, а ови људи овде треба да живе”, поручио је Вучевић.

У фоајеу Kултурно-просветног центра у Шилову градоначелник Новог Сада је дочекан уз традиционалну српску погачу и со.

Директор Kултурно-просветног центра Станко Певац упознао је Вучевића са радом ове културне институције која на једном месту окупља талентовану децу из овог краја. На почетку своје посете делегација из Новог Сада погледала је изложбу слика из Великог рата. Вучевића су дочекали грађани из Kосовског Поморавља, представници институција и политилчки званичници из овог краја.

Након посете Kосовском Поморављу градоначелник Новог Сада ће посетити Србе у централном делу Kосова и Метохије.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …