Главна / Друштво / ГОДУМ 2019: Престижне награде за музичког уредника Радио Kосовске Митровице Ненада Илића и музичара Петра Ракића

ГОДУМ 2019: Престижне награде за музичког уредника Радио Kосовске Митровице Ненада Илића и музичара Петра Ракића

Манифестацијом „ГОДУМ 2019” за допринос развоју музичког стваралаштва и интерпретације на пољу џеза, забавне и рок музике, синоћ је у Атељеу 212 у Београду, на великој сцени ‚‚Мира Траиловић” обележен дан Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије, где су додељене повеље, признања и награде.

Повеље Удружења добили су Петар Ракић, џез гитариста из Kосовске Митровице,Влада Јанковић Џет , легендарни водитељ програма 202 на Радио Београду, Бранко Росић, Бане Обрадовић и Бранислав Брајан Рашић, иначе официјални фотограф Ролингстонса.

Ненад Илић, музички уредник Радио Kосовска Митровица добитник је Повеље за емисију евергрин музике ‚‚Радио сећања” која се на нашем радију емитује пуних 15 година у термину од 16 до 17 часова.

Награду за рок групу године добио је Бајага и његови ‚‚Инструктори” док је њиховим колегама из ‚‚Неверних беба” додељена награда за категорију поп музике.

Из области џеза награду је добио Васил Хаџиманов, док је признање за младе наде припало саксофонисти Растку Обрадовићу.

Удружење музичких аутора Србије СОKОЈ прогласило је као најемитованију песму прошле године из области рока нумеру ‚‚Лутка” састава С.А.Р.С., у сфери попа ‚‚Милиметар” Жељка Јоксимовића и у категорији џеза ‚‚‚‚Утицај на подсвест” Владана Паје Вучковића.

Награда за животно дело додељена је легендарном музичару Kорнелију Бати Kовачу.

Награда и признања су уручили проф. Иван Илић и Драган Марковић, председник и генерални секретар Удружења.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Фото: Новости

Check Also

Проф. Васић и др Ђорговић сагласни да је рано дијагностиковање карцинома дојке пресудно у излечењу

Карцином дојке је најчешћи узрок оболевања и умирања жена од малигних болести широм света, показала …