Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучевић у Грачаници: Колико вас има овде, толико има Србије на КиМ

Вучевић у Грачаници: Колико вас има овде, толико има Србије на КиМ

У Дому културе у Грачаници одржан је састанак потпредседника Српске напредне странке Милоша Вучевића  и представника општинских и месних одбора СНС.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић пожелео је добродошлицу градоначелнику Новог Сада и потпредседнику СНС Милошу Вучевићу.

„Желим да кажем да ћемо ми ово пријатељство да негујемо и да ћемо га подизати на све већи ниво“, поручио је Поповић.

Милош Вучевић је истакао да је град Нови Сад 2013. године са општином Грачаница успоставио искрене и добре пријатељске односе, који сечувају и негују, а ради се и на унапређивању истих.

„То је један од планова који је Канцеларија за Косово и Метохију  тада дефинисала да градови из централне Србије нађу српске општине овде на Косову као пријатељске и ето Нови сад се определио за Грачаницу, као наследника Приштине. Били смо заједно и када је било лепо и када је било мање лепо као браћа, као пријатељи који су увек заједно“, истакао је Вучевић.

Он је окупљенима у грачаничком Дому културе пренео поздраве председника Вучића и исткао да сви они којима је народ поверио неки мандат имају огромну одговорност.

„Ја сам дошао да вас поздравим, пренесем поздраве нашег председника Александра Вучића и да вам се захвалим на свему што сте чинили и што радите на очувању нашег народа на овим просторима, на очувању Грачанице и целокупну територију коју покрива ова општина. Сви ви који сте добили неки мандат од народа носите велики терет, али пре свега, и велику одговорност. Издржали сте 20 година од како наша држава не функционише у пуном капацитету овде, 20 година је прошло од НАТО агресије, 20 година великих болова и изазова али упркос свему томе ви сте ту“.

„Пре подне сам био са нашим пријатељима из Косовског поморавља и оно што сам рекао њима хоћу да кажем и вама, а то је да колико вас има овде толико има Србије на Косову и Метохији, без народа нема ни Србије, јер без народа ништа не вреди“, поручио је Вучевић.

Вучевић је, између осталог, поручио да су пред државним руководством три недеље великих изазова у оквиру којих ће бити већих скупова где ће се разговарати, пре свега, о Косову и Метохији. Председник Вучић иде око Васкрса у Кину где ће се сусрети са кинеским и руским председником и одмах по повратку иде у Берлин, где ће се такође разговарати о Косову. Он је истакао да нико више не притиска Приштину да укине таксу, а појачавају се притисци на Србију да се наставе преговори.

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …