Главна / Вести / Косово и Метохија / Обиласком земљорадничке задруге Вучевић завршио посету централном Косову

Обиласком земљорадничке задруге Вучевић завршио посету централном Косову

Након обиласка зграде у Лапљем Селу председник општине Грачаница Срђан Поповић госте из Новог Сада повео је у обилазак земљорадничке задруге у Доњој Гуштерици.

Пољопривреда је приоритет у развоју општине Грачаница, истакао је градоначелник Грачанице Срђан Поповић.

„Ставили смо акценат на развој пољопривреде у нашој општини, што је реалност јер се доста људи бави пољопривредом. Пољопривреда на овим просторима ће наставити да се развија уз помоћ општине, Владе Србије и Канцеларије за КиМ“, истакао је Поповић.

Данас сам трећи пут у Доњој Гуштерици, поручио је Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС и истакао да му је изузетно драго што сваки пут када дође види ново изграђене објекте и инвестиције.

„Дружили смо се на различитим догађајима, помагали смо, обезбедили смо санитетско возило за овдашњи Дом здравља, али то није најважније. Најважније је да сваки пут када дођем у местима општине Грачаница видим наш народ и сваки пут нешто ново изграђено, инвестирано и видим да се борите и то у неравноправним условима, да немате ни нормалне услове за живот али успевате да одолите свим тим искушењима и сваки пут направите искорак напред. Честитам вам на томе и хвала вам, јер тако све нас задивите и охрабрите да се боримо више“, поручио је Вучевић.

„Драго ми је да све што сте планирали у оквиру ове задруге остварите, све што је до јуче било на папиру постане стварност и верујем да нећете стати на овоме, да и механизација и сушара представљају само први корак. Верујем да ћете ићи у обезбеђивање земље за задругу и да ћете што више инвестирати. Хтео сам да охрабрим руководство задруге и општине да што више обезбедите новца и улажете у опрему која ће вам омогућити да правите финалне или полуфиналне производе, јер ћете тако зарађивати“, нагласио је Вучевић и истакао да свако треба да дође на КиМ и види у каквим условима се овде живи и опстаје.

Обиласком земљорадничке задруге у Доњој Гуштерици потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић завршио је посету централном Косову.

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …