Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби са Косова и Метохија кренули у Београд на скуп “Будућност Србије”

Срби са Косова и Метохија кренули у Београд на скуп “Будућност Србије”

Срби са Косова и Метохије кренули су јутрос организовано аутобусима на скуп који ће у оквиру кампање “Будућност Србије”, битио држан испред Народне скупштине у Беодраду.

Скуп, на коме се очекује огроман број грађана, званично би требало да почне у 18 часова, а како Танјуг сазнаје, пре председника Вучића грађанима ће се обратити и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, премијерка Србије Ана Брнабић, шеф српске дипломатије Ивица Дачић и један од хероја са Кошара, пензионисани потпуковник Драгутин Димчевски.

Председник Александар Вучић је позвао, како је рекао, нормалну и пристојну Србију да се данас окупи за будућност земље.

„Да позовемо грађане на уједињење, а не политичке партије, јер то не би било добро за демократију“,  рекао је јуче Вучић после састанка са Србима који су пешке стигли са КиМ у Београд на митинг.

Званичном делу митинга, како је најављено, претходиће двосатни концерт Аце Лукаса и “Рибље чорбе”, а после обраћања званичника, скуп, како је најављено, биће завршен концертом Оливера Мандића. Постављање бине испред зграде парламетна почело је још у среду ујутру, а очекује се, да ће то бити један од највећих политичких скупова у Србији у последњих 50 година.

Check Also

Радио Грачаница слави 22 године рада и постојања

Радио Грачаница, која данас слави 22 година рада и постојања, почела је са радом 21.10.1999. …