Главна / Вести / Косово и Метохија / Ученици из Новог Сада у посети Грачаници

Ученици из Новог Сада у посети Грачаници

У оквиру посете „Свим срцем за осмех детета“, представници ученика и наставника основних школа „Душан Радовић“ и „Жарко Зрењанин“ из Новог Сада започели су посету Косову и Метохији.

Током тродневног боравка у нашој покрајини њихов домаћин ће бити ученици и наставници ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, који су гостима у просторијама своје школе приредили топао и срдачан дочек.

Професор енглеског језика ОШ “Краљ Милутин” Весна Арсић рекла је за нашу телевизију да су основци из Грачанице  јануарапосетили своје вршњаке у Новом Саду и једва су чекали да узврате посету.

“Ми смо тамо били осам дана, прелепо нам је било и сада је дошло време да узвратимо то гостопримство које су они нама приредили и даћемо све од себе да и њима буде лепо”.

Оливера  Вајда ,помоћник директора ОШ “Душан Радовић”, први пут је на КиМ.

“Надамо се да ће инама бити лепо као што они причају како су се провели код нас. Није било дилеме због целокупне ситуације на КиМ да ли да кренемо, одржали смо родитељски  састанак и кренули смирено у Грачаницу”.

Ученици ОШ „Краљ Милутин“ за своје другаре из Новог Сада приредили су занимљив и садржајан програм, од обиласка културно-историјске баштине , туристичких потенцијала као и богат културно уметнички програм.

Check Also

Радио Грачаница слави 22 године рада и постојања

Радио Грачаница, која данас слави 22 година рада и постојања, почела је са радом 21.10.1999. …