Главна / Вести / Србија / У Београду се данас очекује 170.000 људи, из целе Србије али и региона

У Београду се данас очекује 170.000 људи, из целе Србије али и региона

Испред Скупштине Србије приводе се крају припреме за данашњи скуп у кампањи “Будућност Србије”. Испред парламента монтирана је велика бина, а постављена су и три велика ЛЕД екрана. Постављају се медијске екипе које ће пратити скуп, а одржавају се и тонске пробе. За саобраћај је затворен Трг Николе Пашића, као и део Дечанске и Влајковићеве улице.

Велики број грађана из целе Србије пристиже на плато испред Палате Србија, на Новом Београду, одакле ће кренути ка центру, где се касније одржава скуп у кампањи “Будућност Србије”.

Како је генерални секретар председника Србије Никола Селаковић рекао за ТВ Прву, очекује се да ће скупу у Београду присуствовати готово 170.000 људи.

Велики број грађана из целе Србије пристиже на плато испред Палате Србија, на Новом Београду, одакле ће кренути ка центру, где се касније одржава скуп у кампањи “Будућност Србије”.

На плато испред Палате Србија пристижу аутобуси са Србима са КиМ, који су се упутили на митинг у оквиру кампање председника Србије, у Београду.

У главни град би требало да стигне око 7.700 Срба из јужне српске покрајине.

Грађани носе заставе Србије, транспаренте.

Међу њима је Игор Пауновић, из Ћуприје, који каже да је дошао да подржи политику председника Србије и да му се свиђа у ком правцу иде земља и како се развија.

“Видим резултате на боље за ових неколико година власти Александра Вучића”, каже Пауновић.

 

Из Сремске Митровице стигао је Митар Нинковић који је, каже, на скуп у главни град дошао због Србије, своје деце и унука.

 

“Желим и ја да дам допринос да коначно Србија буде јединствена и да сви заједно кренемо у лепше дане” , рекао је он

Група младих организовано је стигла на митинг из Републике Српске, из Требиња, а носе транспаренте “Ацо, волимо те”, “Република Српска је уз тебе”, “Требиње је уз тебе”.

На пут су кренули синоћ и путовали су 10 сати.

 

Међу њима је и Николина Перовић, која каже да су Српска и Србија једна земља, које Дрина спаја, а не раздваја и да су дошли да подрже Вучића.

“Он је, заједно са нашим председником Милорадом Додиком, наш председник такође. Ту смо да му дамо пуну подршку и покажемо да су Требиње, Херцеговина, РС, уз Србију”, рекла је она.

 

После подне се очекује долазак великог броја људи из целе Србије, који ће присуствовати скупу на којем ће говорити председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, шеф српске дипломатије Ивица Дачић, министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, као и пензионисани потпуковник, херој са Кошара Драгутин Димчевски.

Из Расинског округа на митинг председника Србије Александра Вучића у Београду кренуће 6.000 људи у 120 аутобуса, речено је данас агенцији Бета у крушевачком одбору Српске напредне странке. Председник тог одбора Предраг Вукићевић казао је да из Крушевца на митинг креће 80 аутобуса.

 

Из Крагујевца је данас кренуло укупно 16 аутобуса у Београд на митинг председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића у оквиру кампање “Будућност Србије”.

 

Десетак аутобуса кренуло је јутрос из Грачанице ка Београду, на митинг у кампањи “Будућност Србије”. Грађани су пре уласка у аутобусе рекли да иду за Београд како би подржали председника Србије Александра Вучића и његову политику, и да очекују да ће митинг проћи мирно.

 

Двадесет аутобуса из Горњег Милановца на путу је ка Београду, где се данас одржава скуп “Будућност Србије”. Милановчани кажу да ће, поред оних који долазе аутобусима, доста њихових суграђана кренути својим аутомобилима.

Из Прокупља је данас кренуло тридесетак аутобуса, углавном приватних превозника, са члановима и симпатизерима Српске напредне странке (СНС) за Београд како би у 18 сати присуствовали митингу “Будућност Србије”.

Из Лесковца је јутрос аутобусима, возовима и приватним аутомобилима кренуло око 4.500 чланова и симпатизера Српске напредне странке (СНС) на митинг “Будућност Србије” у Београду, а придружило се и неколико стотина припадника Социјалистичке партије Србије, потврђено је агенцији Бета у тим странкама у Лесковцу.

У центру Шапца паркирано је пет аутобуса на спрат којима ће грађани, углавном запослени у јавним предузећима у надлежности Републике, кренути ка Београду како би присуствовали митингу у оквиру кампање “Будућност Србије” чији је почетак најављен за 18 часова. Из бројних градова и општина широм Србије кренуло је више стотина аутобуса ка Београду у организацији локалних одбора Српске напредне странке.

 

На паркинг испред градске плаже Штранд у Новом Саду од поднева пристиже огроман број људи, невиђен до сада оваквим поводима, како би одатле кренули ка Београду, где ће присуствовати митингу Будућност Србије. Све време на платоу су аутобуси, и како се који напуни креће пут Београда, а затим на паркинг стижу нови, па није могуће утврдити њихов тачан број.

Повереник Градског одбора Српске напредне странке у Нишу Звездан Миловановић рекао је агенцији Бета да је за одлазак на данашњи митинг у Београду, СНС обезбедио 5.500 места у аутобусима у Нишу и близу 7.000 места на подручју Нишавског округа.

Више десетина аутобуса, аутомобила и комби возила упутило се данас из Пиротског округа ка Београду где се одржава митинг у оквиру кампање “Будућност Србије” а по речима повереника Српске напредне странке (СНС) у Пироту Милана Јовановића, очекује се да ће скупу присуствовати око 4.000 грађана из тог дела Србије.”На митинг иде велики број наших чланова, симпатизера и грађана који подржавају политику Александра Вучића.”

Јутрос је ка Београду на митинг “Будућност Србије” са севера Косова кренуло око 70 аутобуса, а са читаве територије Косова око 155. Многи су кренули комби превозом или својим аутомобилима, па у Српској листи процењују да би на митинг требало да стигне око 7.500 грађана.

Извор: Танјуг, Блиц, Бета

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …