Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић подноси кривичну пријаву због претњи смрћу

Ђурић подноси кривичну пријаву због претњи смрћу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да ће поднети кривичну пријаву Министарству унутрашњих послова због претњи смрћу које је добио, како каже, због тога што се усудио да пита да ли је истина да је Рада Трајковић дала исказ приштинским органима.

Марко Ђурић је подсетио да се од 23. децембра двојица Срба из Косовске Митровице налазе у притвору.

“Недељко Спасојевић и Марко Рошић се налазе од 23. децембра – не два дана. Сведокиња Рада Трајковић је изјавила да је имала непрекидне контакте с покојним Оливером Ивановићем и да је он био константно праћен и прислушкиван од професионалне службе, а нарочито од државе Србије. И даље окривљује државу Србију и зато повезује тужилац ове људе, који су због тога у притвору од 23. децембра. Усудио сам се да поставим питање да ли је то тачно. Само због тога што сам се усудио да поставим то питање, суочио сам се с претњама смрћу, због којих ћу данас да поднесем кривичну пријаву МУП-у”, рекао је Ђурић.

Добио је, како каже, бројне претње и “најцрње могуће увреде” од политичких противника, за које каже да им очигледно смета чинејница да је у јавно доступним, званичним документима обелодањено да је Рада Трајковић давала исказ.

“Министра за лажи и неправду (косовског министра правде) Абеларда Тахирија демантује изјава тужиоца Косова Суља Хоџе од пре два дана, који је потврдио да је Рада Трајковић давала исказ у истрази. Ако коза лаже, рог не лаже”, рекао је Ђурић.

Када је у питању истрага убиства Оливера Ивановића, Ђурић каже да би волео да она иде брже.

“Све што она има да покаже јесте да приштинске институције, на чијој територији се то десило, не сарађују добро. Тахири је чак рекао да они не желе да сарађују са институцијама Србије. Мислим да је крајње време да и међународна заједница погура ствар. Наши органи, по ономе што сам могао да видим, спроводе озбиљнију истрагу од приштинских, на чијој територији се то десило”, рекао је Ђурић.

Извор: РТС

Check Also

Петар Петковић: Фон Крамон покушала да од Срба са КиМ направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати

Нескривена албанска лобисткиња Виола фон Крамон покушала је вечерас да од Срба са Косова и …