Главна / Вести / Косово и Метохија / Вања Грбић извео показни тренинг у спортској хали у Лапљем Селу

Вања Грбић извео показни тренинг у спортској хали у Лапљем Селу

У организацији Одбојкашког клуба “Видовдан” из Грачанице, наш прослављени одбојкаш Вања Грбић са сарадницима, извео је данас показни тренинг за чланове четири женска одбојкашка клуба из српских средина у спортској хали у Лапљем Селу.

“Ја сам учио гледајући, тако да ће и деци сасвим сигурно бити веома важно да виде оно што треба да раде, а тренерима је ово једно ново искуство или можда новија технологија у раду са децом, јер оно што се последњих четрдесет, педесет година ради  је нешто што је наследно од оног што се радило тада. Деца су се значајно променила, пре свега културолошки, а онда и физиолошки, и сада у том смислу много више проблема. Много је већа заступљеност компјутера и мобилних телефона у њиховим рукама. Уколико им сам програм није интересантан, онда они од тога и неће научити, односно, врло брзо ће се вратити телефонима, тако да сам тренер мора да буде много већи аниматор, као што треба да буде и познавалац одбојкашке технике”,рекао је за РТВ Грачаницу Грбић.

Тренер Одбојкашког клуба “Видовдан” из Грачанице Иван Шубарић рекао је да је посета Вање Грбића и тренинг  који је извео од великог значаја за децу која овде тренирају, и да се нада и верује да ће интересовање за овај спорт у наредном периоду, посебно после овог догађаја, додатно порасти.

“Ово је јако значајан догађај за наше младе одбојкаше. Интересовање за овај спорт је доста велико посебно код девојчица, а верујем да ће после овога бити и веће”, рекао је Шубарић.

Како је истакнуто, намера организатора је да и у наредном периоду организује одбојкашке тренинге и кампове са врсним тренерима и стручњацима, а све у циљу популаризације и развоја одбојке у српским срединама на Косову и Метохији.

Check Also

Петар Петковић: Фон Крамон покушала да од Срба са КиМ направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати

Нескривена албанска лобисткиња Виола фон Крамон покушала је вечерас да од Срба са Косова и …