Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Истражити наводе Раде Трајковић и природу њених односа са привременим институцијама у ПР

Ђурић: Истражити наводе Раде Трајковић и природу њених односа са привременим институцијама у ПР

Поводом гостовања председнице Европског покрета за Косово и Метохију Раде Трајковић у емисији “Нови дан” на телевизији Н1, где је изјавила да  опструкција у истрази убиства Оливера Ивановића  долази из државног врха, директор Канцеларије за КиМ је саопштио да је неопходно утврдити да ли она говори истину, односно каквим доказима располаже за тако “опасне и бесрамне тврдње”.

У свим цивилизованим друштвима мора постојати одговорност за јавно изговорену реч, и слобода говора не подразумева право да без икаквих консеквенци неосновано и без доказа блатите и клевећете кога желите.

Рада Трајковић је у данашњем гостовању на Н1 најдиректније државу Србију оптужила за „државни тероризам“ и убиство Оливера Ивановића, и сматрам да је неопходно утврдити да ли она говори истину, односно каквим доказима располаже за тако опасне и бесрамне тврдње.

Уколико, пак, не говори истину, потребно је утврдити да ли у овом својеврсном ширењу панике и цртању мете има елемената правне одговорности.

Лично не мислим да је овај напад на државу и демократски изабране представнике само чин политичке неодговорности или патолошке мржње Раде Трајковић према сопственој држави, иако је вероватно и то.

Све, међутим, указује на то да је Рада Трајковић само један од учесника организоване кампање рушења угледа државе и њених институција, и сматрам да је, у циљу очувања друштвене стабилности, потребно утврдити ко са којим мотивом учествује у тој кампањи и ко је њен наручилац и инспиратор.

Очекујем зато од надлежних државних органа да истраже наводе Раде Трајковић и природу њених односа са привременим институцијама самоуправе у Приштини и са појединим страним дипломатама са којима, како је и сама потврдила, одржава редовне контакте.

Check Also

Вучић захвалио амбасадору Алжира на принципијелном ставу те земље по питању КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Народне Демократске Републике …