Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Србима се одузима статус слободних људских бића на самопроглашеном Косову

Ђурић: Србима се одузима статус слободних људских бића на самопроглашеном Косову

Спречавање представника Српске листе да наступе на локалним изборима на северу Косова и Метохије јесте чин којим су српском народу у покрајини укинута сва политичка права, наводи у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Даље учешће Срба у било каквим приштинским институцијама и политичким процесима организованим од стране Приштине након оваквог чина постаје бесмислено.

Ђурић је навео да ће обавити консултације са председником Србије, Владом и Србима са Косова и Метохије и заједнички донети одлуку о даљим корацима.

Представници балистичког и шовинистичког покрета Самоопредељење у приштинској Централној изборној Комисија данас су увели мере националне сегрегације а Србима је и формално одузет статус слободних људских бића на самопроглашеном Косову.

Једно је сасвим сигурно, Србија, као демократска и одговорна држава, Албанцима неће ускратити грађанска и политичка права, јер се оваквом лудилу и неодговорности Приштине не може и не сме парирати реципроцитетом.

Невероватно је и да се овакве ствари догађају пред очима међународне заједнице, која без икаквог ефикасног одговора посматра све разорније манифестације политичког дивљања Приштине,  наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …