Главна / Друштво / У Грачаници одржан Сајам образовања

У Грачаници одржан Сајам образовања

У Грачаници је данас одржан четврти Сајам образовања, на којем су представници високошколских установа са простора КиМ представили своје студијске програме будућим студентима са овог простора.

Четврти Сајам образовања отворио је представник Универзитета у Приштини, проректор за наставу проф. др Јован Базић.

„Млади људи који данас бирају своју професију обележиће средину 21. века, а од њиховог образовања зависиће квалитет њиховог живота, њихових породица, али и живота друштва у целини. Због тога је велика одговорност и тежак задатак изабрати одговарајућу професију“, казао је Базић.

Сајму је присуствовао и председник Општина Грачаница Срђан Поповић који је, поздрављајући будуће студенте, истакао да та локална самоурава стално ради на побољшању услова за образовање. Присутни су били и директори општинских одељења.

„За нашу средину веома је значајно да имамо образоване људе, јер образован човек је стуб сваког друштава. Колико будемо образовани или учили, толико ћемо бити способни да бранимо наше интересе и на крају опстанемо овде. Наша ситуација је специфична и зато свима морам да честитам на храбрости. Посебно морам да похвалим све професоре који се труде да своје знање пренесу на ученике“, казао је Поповић.

Студијске  програме и профиле, данас је на Сајму образовања у Грачаници представило  десет факултета Универзитета у Приштини: Пољопривредни факултет Лешак, који од пре пет година има одељење и у Лапљем Селу, Правни, Економски, Филозофски, Медицински, Учитељски, Природно-математички факултет, Факултет техничких наука, уметности, спорт и физичко васпитање.

На Сајму образовања представиле су се и струковне школе: Висока економска школа струковних студија Пећ-Лепосавић, која истурено одељење има и у Грачаници, Висока техничка школа струковних студија из Звечана, Висока техничка школа струковних студија Урошевац-Лепосавић, а учешће на сајму узели су  и представници Алфа БК Универзитета.

Четврти Сајам образовања организовао је Дом културе Грачаница, уз подршку  општине Грачаница Универзитета Приштина са седиштем у Косовској Митровици.

Check Also

Радио Грачаница слави 22 године рада и постојања

Радио Грачаница, која данас слави 22 година рада и постојања, почела је са радом 21.10.1999. …