Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Брутално укидање демократије

Вучић: Брутално укидање демократије

Једна од од кључних тема председника Србије Алкесандра Вучића са председником Русије и Кине Владимиром Путином и Си Ђинпингом биће биће и Косово. Поводом одбијања кандидатуре представника Српске листе, Вучић је рекао да је у питању брутално укидање демократије.

Александар Вучић је рекао да је веома забринут јер Српској листи није дозвољено да учествује на изборима за председнике општина на северу Косова.

“Ми смо потписали Бриселски споразум, у тачки седам или осам нам се намеће као обавеза учешће на изборима по косовским законима. Сад им смета што Српска листа побеђује”, рекао је Вучић новинарима.

Навео је да је огроман новац уложен како би се уништио углед Српске листе, како би се она разорила, а Срби одвојили од Београда.

Вучић је рекао и да су странци направили своје медије на северу Косова како би разорили углед Српске листе и како би водили кампању за криминализацију Срба.

“Али нису успели, јер Срби све знају, они ће бити уз свој народ и државу. Видели су да им ни милиони долара не помажу да промене вољу српског народа”, указао је председник Србије.

Навео је да су прво изненадили расписивањем избора, а када је Српска листа најавила учешће, рекли су да немамо право да учествујемо.

“Албанци су мислили да Срби неће желети да учествују на изборима, а да сада, када су Срби рекли да ће изаћи и поново ће победити, желе да им забране излазак само зато што се њихова политика не свиђа Хашиму Тачију, Рамушу Харадинају или Весељију”, указао је Вучић..

Оценио је да је то брутално укидање демократије.

“Сачекаћемо да видимо шта ће рећи у Берлину тим поводом. Нећу да кажем на шта ме то подсећа, када браните некоме да се кандидује, иако та политика нема у себи ништа противзаконито. То ћу питати и Меркелову и Макрона. И све остале ћу питати, то ћу објаснити и Сију и Путину, мада сам сигуран да су у сагласју са нама”, рекао је Вучић.

“Ја морам да кажем да не разумем…Увек сам поштовао канцеларку Меркел и председника Макрона. Сигуран сам да су паметнији од мене и да ће нешто да смисле. Ја у овом тренутку не разумем како и о чему да разговарам са Приштином”, навео је Вучић.

Извор: РТС

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …