Главна / Друштво / Бобан Петровић: Обука за туристичке водиче завршена, следе полагања и сертификати

Бобан Петровић: Обука за туристичке водиче завршена, следе полагања и сертификати

Донацијом УНДП-а, Туристичка организација Грачанице је кренула са имплементацијом пројекта “Развој вештина туристичких водича на Косову”, у оквиру којег је 30 младих људи са простора Косова и Метохије прошло обуку, након које следи полагање испита и добијање сертификата.

“Полагање практичног и теоријског дела испита је 11. маја у Призрену. Свако од учесника обуке ће имати прилику да у пет минута каже нешто о некој туристичкој атракцији и на тај начин води све остале из групе, што ће представљати практични део испита, док ће на теоријском делу испита бити све оно што су учесници пројекта учили за време обуке од професора доктора Бранка Красојевића и професора Зеке Чекија, који су се потрудили да пренесу доста из њиховог богатог искуства у овом послу”, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Бобан Петровић.

Након полагања испита, учесници ће моћи да конкуришу за микро грантове који износе од 300 до 500 евра, како би могли да покрену сопствени бизнис и исти развију у будућем периоду.

Поред обуке за туристичке водиче, ТОГ и ове године ради на припреми једне од најомиљенијих манифестација “Шилд”. Новина, по овом питању, има и ове године, а очекује се да број посетилаца манифестације порасте.

 

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …