Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Још увек нисмо добили званичан одговор

Симић: Још увек нисмо добили званичан одговор

Изборни панел за жалбе и представке ЦИK-а у Приштини усвојио је жалбу Српске листе, чијим кандидатима јуче није била потврђена кандидатура.

Из централе Српске листе саопштено је да је то покушај да се Српској листи забрани политичко деловање и ускрате уставом и међународним конвенцијама гарантовано право на учешће у изборном процесу.

“Пре свега у Српској листи још увек нисмо добили званичан одговор на жалбу коју смо јуче поднели, у вези противзаконитог покушаја дела чланова ЦИK-а у Приштини да онемогући кандидатуру српским члановима испред Српске листе за локалне изборе на северу Kосова и Метохије” рекао је за програм Радио Kосовске Митровце потпредседник Српске листе Игор Симић.

“Са друге стране овакво понашање, неких који су представници Албанаца само показује сву нетрепељивост према спрском народу али са друге стране и тај покушај да се Србима на KиМ наметну представници у институцијама у Приштини а не да их српски народ бира” додао је Симић.

Симић истиче “да ће баш због њиховог таквог става, српски народ знати како да на то одговори на изборима 19. маја и пружи подршку кандидатима који су и до сада водили успешно општине на северу KиМ”.

Он је додао да је пасивно понашање представника међународне заједнице и даље нејасно.

“Са друге стране још увек не можемо да се начудимо пасивном понашању представника међународне заједнице у Приштини који су немо посматрали како се Србима ускраћују основна људска и политичка права пре свега у смислу активног и пасивног бирачког права односно права да изађу и буду бирани” казао је Симић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Check Also

Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Представници Српске листе и остали учесници локалних избора који су данас одржани у Косовској Митровици, …