Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић разговарао са представницима Хелп-а

Поповић разговарао са представницима Хелп-а

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је са представницима немачке организиације Хелп о досадашњој и будућој сарадњи.

Једна од главних тема, између осталог, била је овогодишња додела грантова на основу потписаног споразума са општином Грачаница о имплементацији пројекта „Подршка социо-економској стабилности кроз оснаживање микро бизниса“.Како је истакнуто ускоро ће представници Хелп-а заједно са представницима локалне самоуправе обићи људе који су ове године аплицирали за грант те немачке организације, након чега ће бити познати добитници.

Председник Поповић захвалио се представницима Хелп-а на конкретној и успешној сарадњи, као и подршци коју су протеклих година пружили мештанима општине Грачаница, пре свега кроз доделу грантова за покретање сопственог бизниса или оснаживању постојећих.

Тема разговора било је и контејнерско насеље на Падалишту. Наиме, Хелп је заинтересован за сарадњу са Општином Грачаница и УНХЦЕР-ом на потпуном затварању контејнерског насеља, као и решавању стамбеног проблема тамошњих станара.

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …