Главна / Друштво / Десету годину за редом на Велики петак бесплатна рибља чорба у ресторану “Хајдук Вељко”

Десету годину за редом на Велики петак бесплатна рибља чорба у ресторану “Хајдук Вељко”


Десету годину за редом ресторан „Хајдук Вељко“ у Грачаници,   на Велики петак својим суграђанима и гостима бесплатно служи рибљу чорбу.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић одазвао се на позив  власника ресторана Вељка Јовановића да буде гост и дегустира рибљу чорбу, за чију  припрему је годинама уназад задужен наш суграђанин и пасионирани риболовац Јовица Николић.

Поповић се домаћину захвалио на позиву и истакао да је Јовановић прави пример доброг српског домаћина.

„Драго ми је да имамо овако добре домаћине који негују и неку врсту традиције на један овако велики празник.Оно што је јако битно је да наш народ овде негује своју традицију, јер нас је вера и традиција и на неки начин очувала на овим просторима.Као градоначелник сам поносан да имамо овако добре домаћине“, казао је Поповић, који је   позвао и све друге власнике ресторана  се придруже Јовановићу и  нашим суграђанима  приреде овако нешто, јер је ово како је казао „ нека врста симбола нашег јединства на овом простору“.

Власник ресторана Велимир Јовановић захвалио се председнику општине Срђану Поповићу што се одазвао на позив да буде његов гост и  истакао  да ће и у будуће  наставити ову традицију.

„Већ је пуних десет година од како за Велики петак својим суграђанима приуштим један бесплатан оброк. Рибља чорба је сада већ постала традиција и реакције мојих суграђана су веома позитивне. Трудићу се да ову традицију наставим, а верујем да ће је и мој син, који похађа туристичко-угоститељску школу, наставити“,каже Јовановић.

За припрему овог рибљег специјалитета  десет година уназад задужен је  грачаничанин Јовица Николић, познатији као “Јоцко Панта”, који већину свог времена проводи у својој викендици покрај Дунава.

„За припрему добре рибље чорбе сваке године употребљавамо разне врсте риба. Рибу доносим углавном са Дунава . Поврће смо динстали дан пре овога, сад је само финиш припреме. До сада смо увек добијали све похвале за укус наше рибље чорбе, а надам се да ће тако бити и убудуће“, рекао је  Николић.

Сваке године у ресторану „Хајдук Вељко“ рибљу чорбу конзумира око 250 људи.

Check Also

Здрава породица и предан рад су рецепт за срећу у животу

Да пензионерски дани могу бити слатки као овогодишњи род грожђа у Великој Хочи, говори пример …